Bereikbaar op

Telefoonnummer: 0321-321807

Adres: Bloemenzoom 35

Postcode: 8255 KM

Plaats: Swifterbant

Kleuren Therapie

 

Kleuren therapie

Kleuren oefenen een grote invloed uit op ons lichaam en onze geest, kleuren drukken uit hoe we denken en werken. En werken daarna weer druk uit op onze omgeving  waarbij ze onze stemmingen  veranderen. Ook al gebeurt dit min of meer onbewust. Toch is het zodat ieder van ons emotionele en lichamelijke reacties heeft op het zien van kleuren. Zodra we een bepaalde kleur zien voelen we ons vrolijk of neergeslagen, optimistisch of depressief en worden we door die kleur aangetrokken of afgestoten. Zo kunnen we kleurentherapie gebruiken om ons leven positief te beïnvloeden. Kleuren geven rust of meer energie. In de regenboog die ontstaat door breking en weerkaatsing van de zonnestralen in waterdruppels zien we alle kleuren van het spectrum, en die zich om ons heen bevinden. Mooie kleuren en levenskunst zijn een. Allebei inspireren ze onze gedachte en gevoelens en beide wekken ze herinneringen en dromen op. Ze zijn als het ware een sleutel tot onze verborgen verlangens.

 

Ieder van ons heeft wel eens naar de vlammende pracht van een zonsop en ondergang boven de horizon gekeken zo herhinder je die warmte. Door een simpele berekening op een speciaal ontwikkeld formulier hier voor is na te gaan welke kleur men te weinig of te veel heeft.
Elke kleur straalt zijn eigen energie uit, en beïnvloedt elke cel in het lichaam. Daarom zijn er verschillende manieren waarop kleur therapeutisch gebruikt kan worden om stemmingen, emoties en de gezondheid te bevorderen. Vaak worden kleuren al onbewust op deze manier gebruikt. Bijvoorbeeld door felle kleuren te dragen als het humeur wel een oppeppertje kan gebruiken of koele kleuren om te kalmeren. De keuzes kunnen gebaseerd zijn op culturele tradities (in sommige culturen staat wit een manier om het welzijn te bevorderen en lichaam en geest in balans te brengen. Voor puurheid, of kunnen symbolisch zijn. Denk maar eens aan de begrippen: 'Groen van jaloezie' of 'een rode waas voor de ogen'. Maar ze kunnen ook beïnvloed worden door klassieke denkwijzen die kleur zien als heeft.