Bereikbaar op

Telefoonnummer: 0321-321807

Adres: Bloemenzoom 35

Postcode: 8255 KM

Plaats: Swifterbant

Bach Bloesem Remedies

Bach bloesem remedies

De Bach bloesem therapie is een natuurlijke en zeer eenvoudige geneeswijze. De remedies zijn ontdekt door dhr. E. Bach (1886 - 1936). Hij was een succesvol arts en homeopaat met een goedlopende praktijk in Londen. Hij raakte echter steeds meer ontevreden over de beperkingen van de orthodoxe geneeskunde. Deze richt zich namelijk alleen op het bestrijden van de symptomen. Dhr. Bach was ervan overtuigd dat de persoonlijkheid van de mens een veel grotere invloed had op ziektes. Zijn motto was: 'Kijk naar de mens achter de ziekte. Behandel de persoon en niet de kwaal.' Door zijn grote inlevingsvermogen en na intensieve studie ontdekte hij dat er in de bloesem van bomen en planten een geneeskrachtige werking zit. Na een lange zoektocht had hij in totaal 38 remedies. Bij iedere remedie past een bepaalde gemoedstoestand (stemming / emotie). Bijvoorbeeld de remedie Impatiens wordt gegeven bij ongeduld en irritatie. Voor het vinden van de juiste remedie kijk je dus naar iemands karakter. De negatieve emoties worden laag voor laag verwijderd totdat we bij de kern zijn. Met de kern bedoelen we het hogere zelf, ofwel de ziel. Bach remedies zijn zeker ook geschikt voor kinderen. De druppels kunnen hen helpen beter met (negatieve) emoties om te gaan.
Bijvoorbeeld boosheid, angst of verdriet. Maar ook bij alledaagse probleempjes zoals zich niet goed kunnen concentreren, bieden Bach remedies uitkomst. Bach bloesem remedies zijn niet bedoeld om iemands karakter te veranderen. Het zorgt er alleen voor dat we meer in balans blijven.

Enkele voorbeelden waarbij de Bach bloesem druppels kunnen helpen:

  • huilbaby's
  • trauma's (bijv. na ongeluk, groot verdriet - overlijden dierbare - scheiding)
  • slaapproblemen
  • angsten
  • concentratie stoornissen
  • lichamelijke klachten (bijv. hoofdpijn (je kijkt dan naar de emotie die hierbij hoort))

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. De mogelijkheden om Bach remedies in te zetten zijn onbeperkt. De druppels helpen om onze gevoelens en emoties in balans te krijgen en zijn tevens een geweldig hulpmiddel om oude gedragspatronen te doorbreken.